A citrusfélék gyümölcsének sárga és narancssárga színét, a cseresznye élénk pirosságát is a flavonoidok adják.
A kutatók több mint 4000 különböző fajta flavonoidot különböztettek már meg, melyek növényi táplálékokban széles körben elterjedtek.
Ilyenek például: diosmin, heszperidin, peridin, rutin, flavonok és flavonolok.
A bioflavonoidok néhány hatása a szervezetre:
- Megvédi az oxidációtól a C-vitamint és elősegíti a felszívódását a szervezetben
- Csökkenti a hajszálerek törékenységét, áteresztését, így megelőzhető vagy kezelhető a véraláfutás, az ödéma és az orrvérzés
- Mérsékli a koleszterinszintet
- C-vitaminnal kombinálva jó a herpesz kezelésére
- Segít a belső fül betegsége általi szédülés leküzdésében
- Lassítja az öregedési folyamatokat
- Segíti az epetermelést
- Antioxidáns hatású